StalkerAnte

Så.. Umeå. Dött ställe och en halv. -_-

Fick sms från StalkerAnte ikväll, min kusins-mans-bror.. läskig kille som jag högst sa hej till på ett dop för två år sedan. Sedan dess har han skickat mig sms då och då, och jag har inte svarat på ett enda. Men han verkar inte fatta vinken, trög liten typ. Så nu måste jag kontakta halebop och kolla om man kan blockera enskilda nummer eller om jag helt måste byta nummer. För lite läskigt är det. Mou.
Pratade med pappa om det och han verkade mer skakis än vad jag är. Sa att jag skulle byta nummer på en gång. ^_^ Han gillar då rakt inte min stalkerpojke.

Annars är det inte så mkt som händer med mig. Nu när kursen har ett break.
Färgade håret idag så nu har jag ingen utväxt längre. Yay!


Varför kan inte Ante se ut så här..? Why? Då kanske det inte hade spelat någon roll, ^_^
image16


Eller så här...
image17

Ok, jag ville mest posta lite bilder på heta pojkar. Kan man aldrig få för mycket av.

Peace

Filmkursen

Kul små-fakta jag lärde mig förra veckan ^_^

Sveriges första ljudfilm heter "Sverige i toner".

De som trodde att artisterna och pianisterna i tv-programmet Så ska det låta kan alla låtar som spelas har fel, fel, fel. I verkligheten så finns det en slinga med texterna ovanför sifferboxarna. Sen klipper man ihop programmet så det ser ut som om de är super duper duktiga. *Busted!*

1903 använde man kamerarörelser i film för första gången.

Om man vill få fram effekten av en mumlande och morrande församling i en film så har ressigörerna statisterna att säga "rubarb" i otakt, om och om igen.

För Sveriges poliser är 48 koden för lägenhetsbråk.

Det är alltid den yngre polisen som kör bilen.

Regissören har oftast ingen talan i hur filmen ska klippas (om han/hon inte köpt ut filmen). Det är producentens jobb. Ifall regissören är missnöjd med klippningen kan det senare ges ut Directors cut.

180-graders regeln
är en regel för placering av kameran i förhållande till motivet. Det vill säga, går man över en 180 graders båge (en tänkt linje som representerar riktningen hos ett rörligt motiv) så ser det ut som om motivet rör sig åt andra hållet. Regissörer går ogärna emot denna regel eftersom de inte vill förvirra publiken i onödan.


Älskar min sommarkurs! Läraren har jobbat med allt i filmens värld, hur härlig som helst.



image15

Piteå

Har drabbats av hemlängtan.
Pratade med Gabbi på msn och plötsligt kändes Umeå så ensamt.
Nedräkningen börjar.

image14