Nytt år

2009!
Det nya året kommer bli det bästa någonsin, det känner jag på mig.
Mitt nyårslöfte är att träna regelbundet... ta i trä säger jag bara.
Det är nu 2 veckor kvar av Historiakursen, det har gått så jäkla snabbt. Kommer att sakna alla i klassen. Vi hade ju precis börjat "bonda".

Filmer jag sett under året som jag måste rekommendera är:

the Wackness
Underbar film full av 90-tal, droger och rappmusik. Sir Ben Kingsley är perfekt i sin roll som neddrogad psykiatriker och Josh Peck är riktigt bra som dealer och patient. Plus att Olivia Thirlby är min nya "would go gay for".

Ghost town
Inte världens bästa film men helt klart värd att se. Ricky Gervais och Greg Kinnear är bara de anledning att se den. Gervias är en socialt inkompetent man som plötsligt börjar se spöken och måste hjälpa den döda Kinnear att bryta hans änkas nya förlovning. Roligare är det låter. ^_^

Son of Rambow
Den handlar om en pojke i England som varken får se filmer eller lyssna på musik eftersom hans familj tillhör "Brödraskapet", guds valda folk. Han blir en dag vän med skolans värsta elev, Lee Carter, vilket gör att han kommer i kontakt med filmen First Blood och börjar fantisera att han är Rambos son. Tillsammans spelar de in en actionfilm som stärker deras vänskap och väcker andras intresse. Den här filmen är så varm och "feel good", se den!

Ten Inch Hero
Handlar om ett antal missanpassade personer som jobbar vid samma snabbmatställe. Full av kärlek, humor, tragedi och må-bra känsla. Stort plus i kanten är Jensen Ackles iförd kilt och blå tuppkam.

Dr Horrible's Sing-Along Blog
Neil Patrick Harris spelar Dr Horrible vars mål är att bli medlem i Evil League of Evil. Hans rival är Captain Hammer som alltid räddar dagen och förstör för honom. Penny är flickan han är kär i som inte vet om att han är en superskurk, hon har bara sett honom i deras gemensamma tvättomat. Det är humor, sång, kärlek, strider och det hela är i form av en blogg. I love it! (den visades bara på internet så den kan vara svår att hitta, men vill någon ha den så har jag den)

Across the Universe
Musikal med Beatlesmusik, väldigt ojämn men ok. Såg den mest för låtarnas skull.

Lars and the real girl
Ryan Gosling är underbar som psykiskt instabil man som tror att hans real-doll är en verklig människa. Det vackra med den här filmen är människorna i byn han bor i som älskar honom så mycket att de låter illusionen bestå.

Penelope
Sagolik berättelse om en flicka född med ett tryne pga en förbannelse. För att bryta förtrollningen måste hon hitta en partner som kan älska henne trots utseendet. Vacker!

Andra värda att nämna är:
the Jane Austen book club, Death at a funeral, Definitely, Maybe, P.S I love you (som fick mig att gråta floder. Bara det gjorde den ok i min bok.), Zack and Miri makes a porno, Role models, Baby Mama, Pineapple Express, m.fl.

Märker nu att jag spenderat lite för mycket tid vid datorn... ^_^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback